Cu ce se sterge ecranul TV LED, LCD, OLED, QLED, CRT?
Televizorul LED, OLED, QLED, LCD, etc este un "accesoriu" regasit in majoritatea caselor. Dar atunci cand ecranul sau se murdareste apare intrebarea "cu ce se sterge ecranul TV"? Din fericire, procesul de curatare nu este nici pe departe asa complicat. In articolul urmator ti-am pregatit cateva recomandari ce te vor ajuta sa cureti ecranul TV-ului tau si sa il faci sa arate ca nou.
Cu ce se sterge ecranul TV LED, LCD, OLED, QLED, etc?
In primul rand, este important de stiut ca sfaturile de curatare de mai jos functioneaza indiferent daca aveti un ecran TV LCD, LED, QLED, OLED sau plasma. TV-urile LED sunt vandute cel mai frecvent astăzi și, deși televizoarele cu plasmă au ecrane de sticla, de obicei au o acoperire anti-glare speciala care necesita o atingere blanda. Retineti ca, daca aveți un televizor cu tub CRT mai vechi, puteti utiliza in continuare aceste metode, dar puteti utiliza si solutia de curatare ferestre (gasiti mai jos in articol mai multe detalii).
DESCOPERA OFERTA DE SOLUTII CURATARE ECRANE
Pasul 1: Cititi manualul de utilizare al televizorului
Primul pas in a sti cum sa curatati un ecran TV este sa consultati manualul sau de utilizare. Acest lucru este deosebit de important daca televizorul dvs. este inca in garantie, deoarece utilizarea produselor de curatare sau a proceselor care nu sunt recomandate de producator poate anula garantia. Daca nu mai aveti manualul fizic, cu o simpla cautare pe Google puteti sa il descarcati in format PDF de pe site-ul producatorului sau de pe alte site-uri de profil.
Pasul 2: Opriti televizorul, deconectati-l de la sursa de alimentare si indepartati toate cablurile conectate
Inainte de a incepe procesul de curatare inchideti televizorul si deconectati-l de la sursa de alimentare cu curent electric. Acest lucru va preveni eventualele accidente grave cum ar fi socurile electrice. In plus, oprirea ecranului va va ajuta sa il evaluați pe deplin pentru probleme precum scame si pete. Scoateti si restul cablurilor conectate (HDMI, tv, audio, etc) pentru a putea curata si mufele si zona din vecinatatea acestora. Pentru a vedea mai bine praful, amprentele si petele, indepartati-l de o sursa de lumina.
Pasul 3: Indepartati praful si petele
Nu folositi servetele de hartie sau lavete textile dure intrucat ambele nu sunt suficient de netede si exista riscul de a zgaria ecranul TV extrem de sensibil. In schimb, utilizati o carpa de microfibra anti-statica uscata. Acesta este același tip de panza folosita adesea pentru a indeparta petele de pe lentilele ochelarilor sau lentilele aparatelor foto.
Inainte de a incepe asigurati-va ca laveta de microfibra folosita este lipsita de praf si alte resturi. Aceste lavete de curatare vin, de obicei, cu pungi de depozitare din plastic pentru a le proteja si pot fi spalate manual intre utilizari. Incepeti sa stergeti usor televizorul pentru a indeparta praful. Folositi o miscare circulara in timp ce va deplasati in fata televizorului cu ecran plat si asigurati-va ca utilizati o atingere usoara. Prin apasarea usoara va asigurati ca nu deteriorati ecranul. Este posibil sa vedeti pete pe ecran, dar continuati sa apasati usor. Prin apasarea mai puternica pe ecran in timp ce stergeti puteti cauza daune ecranului. Pe masura ce curatati, folositi o noua parte a carpei de microfibra de fiecare data, astfel incat sa nu raspanditi praful si petele.
Pasul 4: Ocupati-va de petele mai dificile
De multe ori simpla stergere cu o laveta de microfibra nu este suficienta. Daca de exemplu aveti copii mici cu siguranta ecranul televizorului va contine multe "amintiri", amprente ale manutelor celor mici, urme de grasime, etc. Cu ce se sterge ecranul TV in aceasta situatie?
In aceste situatii puteti folosi o solutie de curatare ecran TV cum ar fi cea de la Desinsept pe care o puteti achizitiona de pe site-ul nostru. Nu pulverizati niciodata solutia direct pe ecranul televizorului deoarece lichidul ar putea sa se scurga in interior si sa provoace daune. Pulverizati aceasta solutie de curatare ecran TV pe laveta de microfibra si incepeti sa stergeti usor ecranul. Retineti ca laveta trebuie sa fie umeda nu sa fie imbibata cu solutie, sa nu picure.
Dupa ce ati terminat de sters folosind solutia de curatare mai faceti o verificare finala si asigurati-va ca ecranul este curat. Se recomanda sa nu folositi televizorul timp de 30 minute dupa ce ati terminat treaba pentru a aloca suficient timp de uscare. Tehnologia si umiditatea de cele mai multe ori nu fac echipa buna.
DESCOPERA OFERTA DE SOLUTII CURATARE ECRANE
Ocupati-va si de orificiile de aerisire ale televizorului
Orificiile de ventilare cu care este prevazut televizorul au rolul de a asigura disiparea caldurii generate in timpul functionarii, caldura nefiind benefica pentru functionarea sa. Aceste orificii se pot curata cu ajutorul aspiratorului, folosind o perie cu par moale (Ex.: perie de praf cu par natural). Se recomanda sa faceti asta cel putin o data pe luna. Multe aspiratoare vin cu astfel de accesorii. Daca nu aveti un astfel de accesoriu puteti achizitiona unul chiar de pe site-ul nostru.
Curatati porturile (dar nu cu lichid)
Pentru porturi in niciun caz nu folositi solutii lichide! Puteti folosi spray-uri cu aer comprimat sau aspiratorul. In cazul utilizarii aspiratorului puteti folosi o duza pentru spatii inguste sau un kit de mini-accesorii universale dedicate curatarii televizoarelor, calculatoarelor, laptopurilor, etc.
Nu uitati sa curatati si telecomanda televizorului
Telecomanda este manipulata in mod regulat. Ea se prafuieste, se murdareste cu grasimi, substante diverse si nu in ultimul rand adaposteste un numar foarte mare de germeni, bacterii. Ganditi-va la cate degete au apasat recent butoanele de pe acea telecomanda si daca toate au fost curate la momentul respectiv. Apoi mai e problema tusei, stranutului care pot sa fi transmis micobi pe telecomanda.
Iata cateva sfaturi de baza despre curatarea telecomenzii.
Indepartati bateriile inainte de a incepe curatarea. Apoi incepeti prin intoarcerea telecomenzii in jos, astfel incat butoanele sa fie orientate in jos si loviti usor telecomanda cu palma dvs. pentru a disloca orice resturi care ar putea fi prezente intre butoane. Stergeti intreaga telecomanda cu o laveta moale care a fost pulverizată cu un pic de alcool izopropilic diluat cu apa. Laveta respectiva trebuie sa fie umeda, nu imbibata cu lichid.
Pentru a curata butoanele si în jurul acestora puteti utiliza un tampon de bumbac umezit cu amestecul de alcool/apa. Resturile mai dificil de indepartat depuse mai adanc in taste pot fi dislocate cu o periuta de dinti uscata sau o scobitoare din lemn.
In cele din urma, stergeti din nou intreaga telecomanda cu o carpa uscata, moale șsi reinstalati bateriile.
Pot folosi solutie de sters geamurile pe ecranul televizorului meu?
Daca inca detineti sau ati detinut in trecut un televizor cu tub CRT este posibil sa va amintiti cat de incantator de usor au fost sa curatati - cateva pulverizari cu solutie de sters geamurile si cateva servetele de hartie si e de ajuns.
Dar televizoarele moderne ecrane LED, OLED, QLED, LCD si plasma sunt mult mai sensibile si necesita tehnici mai blande de curatare. Evitati ss folositi substante chimice precum alcool, amoniac sau acetone atunci cand vs curatati televizorul. Aceste produse de curatare au fost sigure de utilizat pentru generatiile anterioare de televizoare cu panouri de sticlă, dar pe masura ce hardware -ul se schimba cu timpul, metodele de curatare se schimba si ele. Intrucat unele solutiii de curatare multifunctionale si pentru geamuri contin amoniac evitati-le.
Cum curatati un ecran TV Smart?
Televizoarele moderne sunt adesea televizoare inteligente, dar sfaturile de curatare sunt aceleasi cu cele pentru televizoare LED, OLED, QLED, LCD si plasma. Laveta de microfibra si o solutie cu curatare ecram tv sunt cei mai buni prieteni al ecranului televizorului.
Speram ca toate sfaturile prezentate in acest articol sa va fie de folos si sa va bucurati de momente speciale in fata ecranului televizorului dvs. alaturi de cei dragi!
DESCOPERA OFERTA DE SOLUTII CURATARE ECRANE
Lasă un comentariu